НОВИНИ

2021 – 2022

Училището работи по НП на МОН „Бизнесът преподава“. На 15.04.22 г. учениците от 5,6,7 клас се запознаха с „3D печат“.2020 – 2021

Патронен празник ОУ „Христо Ботев“ с.Глава – 2 юни 2021

Бъдещите ни първокласници

ОУ „Христо Ботев“ с.Глава получи дарение за абонамент на пет комплекта за „Уча се“ за срок от една година.
Дарението е на стойност 766,00 лева. „Уча се“ е онлайн платформа с уроците за училище, която се стреми да представи на разбираем и интересен език. Материалите следват образователната програма на МОН и са съобразени с Държавните образователни стандарти. Дарението е от г-жа Мая Цветкова-Ненова от село Глава.

На 20.11.2020 г. открихме нов компютърен кабинет
Кабинетът е с 13 работни места, нова техника и обзавеждане. Съпричастни към нашия празник бяха кмета на Ощина Червен бряг д -р Костадинов, кмета на с.Глава – Ангел Спасов, Дафинка Христова – гл. експерт в отдел „Хуманитарни дейности“ в Община Червен бряг. Проектът по ОП НОИР е на община Червен бряг. Изказваме нашите благодарности на кмета. Лаптопите, масите, столовете, аудио-системата и флипчарт дъската са дарени на училището по проект ОП НОИР. Щорите спонсорира г-н Пламен Тачев – депутат от област Плевен. Ламината за подовата настилка е дарение от Данаил Минков – управител на фирма „Ажротекс ООД“. В боядисването и почистването на кабинета се включиха хигиенистите Кирил Петров и Елка, както и Илиян Борисов – родител на дете от училището. Кабинетът е иновация за училището и е изграден по инициатива на директора М. Грънчарова, а г-жа Надя Милева – учител по ФВС, осигури спонсорите. Благодарим на всички, съпричастни на инициативата.

Откриване на компютърен кабинет в ОУ „Хр. Ботев“ – с. Глава Модерен компютърен кабинет бе открит в училището в с. Глава. Той се финансира по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, благодарение на Проект, с който е кандидатствала Община Червен бряг.